x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 400 de miliarde de dolari pe an pentru a reduce emisiile din transporturi

400 de miliarde de dolari pe an pentru a reduce emisiile din transporturi

11 Mai 2011   •   18:10

Lumea trebuie să investească anual 400 de miliarde de dolari în tehnologii "verzi” pentru a reduce emisiile poluante din domeniul transporturilor, potrivit unui raport.

 Acesta a fost pregatit de World Economic Forum si Booz & Company, o companie de consultanta globala. Datele arată că guvernele trebuie să investească în surse alternative, precum biocombustibili.

 Acum sunt consumati zilnic 87 de milioane de barili te petrol iar 60% din această cantitate se duce in sistemul mondial de transport.

Totuşi, cifra este minusculă, comparativ cu cele 740 de miliarde de dolari cheltuite annual de statele lumii pentru subvenţionarea petrolului sau cele 4.500 de miliarde de dolari, care reprezintă veniturile anuale din transporturi.

 De asemenea, raportul arată că fiecare ţară foloseşte tehnologiile care îi dau avantaje competitive. China investeşte 15 miliarde de dolari în vehicule electrice şI ţinteşte să aducă pe şosele 5-10 milioane de vehicule electrice până în 2020. În Brazilia, biocarburanţii deja sunt 20% din sistemul de transport şI sprijină reducerile de taxe de 2,5 miliarde de dolari pe care le dă pentru biocarburanţi.

 Orientul Mijlociu este zona care are nevoie de cea mai mare schimbare şi o nouă abordare în transporturile publice deoarece "emisiile actuale pur şI simplu nu sunt sustenabile”, potrivit lui Fadi Majdalani, vicepresedinte la Booz & Company.

×