x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 410 milioane de euro pentru agricultură și industrie alimentară

410 milioane de euro pentru agricultură și industrie alimentară

01 Iul 2020   •   14:19
410 milioane de euro pentru agricultură și industrie alimentară

410 milioane de euro vor fi alocați pentru agricultură şi industria alimentară, reprezentând investiţii în construcţia unor depozite de comercializare a produselor agricole, granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii şi granturi de finanţare pentru antreprenoriat rural, precum şi pentru acordarea tinerilor fermieri de teren agricol concesionat de la stat, se arată în PNIRE.

Vor fi construite opt depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiţiei se ridică la 120 milioane de euro.

Se acordă granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii, respectiv achiziţia de kit-uri pentru irigaţii , în  valoare de 6000 euro/beneficiar. Bugetul alocat este de 48 milioane de euro.

Și antreprenoriatul rural va beneficia de granturi pentru "sprijinirea directă a activităţilor de procesare şi de distribuţie a produselor agricole obţinute de micii producători; valoare grant: 40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create". Bugetul alocat se ridică la 200 milioane de euro.

Pentru acordarea de teren tinerilor fermieri, bugetul estimativ este de 42 milioane de euro, din care 20 milioane de euro alocare distinctă pentru tinerii din afara graniţelo,r în scopul reîntoarcerii în ţară a celor cu experienţă şi formare în domeniul agricol.

"Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract, cu suprafaţă de maxim 50 de ha, aparţinând domeniului public sau privat al statului".

×
Subiecte în articol: agricultura industria alimentara