x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 6 state UE se unesc pentru rezolvarea importurilor de cereale din Ucraina

6 state UE se unesc pentru rezolvarea importurilor de cereale din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   19:45
6 state UE se unesc pentru rezolvarea importurilor de cereale din Ucraina

Polonia, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Ungaria vor aborda împreună problema importurilor de produse agricole din Ucraina.

Vineri a avut loc, în format de videoconferință, întâlnirea miniștrilor agriculturii din Polonia, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Ungaria, informează Ministerul Agriculturii.

S-a discutat despre situația creată de importurile de produse agricole ucrainene pe piețele celor 6 state comunitare.

„Prin această întâlnire se continuă demersul făcut de Primii Miniștri din România, Polonia, Slovacia, Ungaria, respectiv președintele Bulgariei, care au semnat o scrisoare adresată Președintei Comisiei Europene, prin care s-a solicitat luarea unor măsuri concrete în vederea îmbunătățirii situației. În cadrul videoconferinței am convenit ca aceste probleme să nu se abordeze separat, ci în mod unitar de către cele șase state membre”, transmite instituția.

Participanții au fost de acord ca experții să redacteze o informare, agreată la nivel politic, care să fie prezentată atât în cadrul Consiliului de miniștri ai agriculturii din 25 aprilie 2023 și transmisă comisarilor europeni pentru agricultură Janusz Wojciechowski și comerț, Valdis Dombrovskis.

×
Subiecte în articol: importuri cereale ucrainene ue