x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 700 milioane euro, in cartele

700 milioane euro, in cartele

de Daniela Ivan    |    20 Dec 2007   •   00:00

Piaţa de reincărcare de servicii de telefonie mobilă, care include şi cartelele preplătite, se ridică in Romănia la circa 700 de milioane de euro, conform estimărilor companiei Payzone, care a preluat afacerea din Romănia a companiei Alphyra.

Piaţa de reincărcare de servicii de telefonie mobilă, care include şi cartelele preplătite, se ridică in Romănia la circa 700 de milioane de euro, conform estimărilor companiei Payzone, care a preluat afacerea din Romănia a companiei Alphyra. Noi deţinem 12%-14% din piaţa de reincărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă, evaluată la 300 de milioane de euro", a precizat directorul de dezvoltare şi marketing al Alphyra Romănia, Cristina Constantin. Pe această piaţă activează cinci-şase firme mari care furnizează servicii pentru toţi operatorii de telefonie mobilă. La nivel internaţional, Payzone şi-a propus patru direcţii de dezvoltare, şi anume distribuţie de cash prin intermediul ATM-urilor, produse de telefonie mobilă preplătite, produse financiare şi plata facturilor de utilităţi.

PLĂŢI ELECTRONICE. Romănii vor putea să-şi plătească de anul viitor facturile in reţeaua de supermarketuri. Payzone va deschide 4.000 de spaţii pentru plata facturilor in marile centre comerciale, incă din ianuarie vor putea să fie procesate primele plăţi.

"Compania Payzone va investi anul viitor 18 milioane de euro pentru creşterea numărului de terminale, cu 50%, şi introducerea de noi servicii de profil", a declarat directorul general Petros Liolios (foto). Creşterea cu 50% a numărului de terminale va avea ca efect dublarea cifrei de afaceri in 2008, la 100 de milioane de euro, potrivit estimărilor companiei. In prezent, reţeaua de terminale de plăţi electronice a depăşit pragul de 9.500, comparativ cu 3.600 de unităţi in urmă cu 12 luni.

×
Subiecte în articol: economic