x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 80% dintre angajații HoReCa s-au vaccinat anti COVID-19

80% dintre angajații HoReCa s-au vaccinat anti COVID-19

11 Mai 2021   •   12:17
80% dintre angajații HoReCa s-au vaccinat anti COVID-19

Circa 80% dintre angajaţii HoReCa s-au vaccinat anti COVID-19, motiv pentru care restriicțiile impuse acestui sector ar trebui ridicate, este de părere Daniel Mischie, preşedintele Organizaţie Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

"Din păcate, industria ospitalităţii a fost ataşată de numărul de vaccinaţi. Ni s-a pus în discuţie ca o mare parte din angajaţii din HoReCa să fie vaccinaţi pentru a funcţiona ca înainte, adică la fel ca în 2019. Am luat acest lucru în considerare şi ne-am mobilizat, astfel că astăzi 80% dintre angajaţi sunt vaccinaţi. Astfel că HORA şi-a făcut treaba şi putem merge în faţa Guvernului să spunem că ne-am respectat angajamentele", a spus acesta.

De la 1 iunie, activitatea în restaurante ar trebu să se desfășoare fără restricții.
"Am solicitat ca activitatea în restaurante, când vaccinul va fi la liber şi datele de la INSP permisive, noi să putem funcţiona în restaurante şi pe terase fără restricţii. Iar în momentul în care specialiştii Ministerului Sănătăţii consideră că anumite date pot afecta activitatea, să nu mai fie restricţii pentru cei vaccinaţi şi pentru cei care aleg să se testeze", a precizat Mischie.
 

×
Subiecte în articol: HORECA vaccinare