x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 84% dintre români resimt scumpirile la alimente. Produsele de panificație preferate

84% dintre români resimt scumpirile la alimente. Produsele de panificație preferate

19 Apr 2022   •   11:27
84% dintre români resimt scumpirile la alimente. Produsele de panificație preferate

Circa 84% dintre români spun că resimt deja scumpirile. Totodată, 51% dintre românii care locuiesc la țară consumă pâine în fiecare zi și 35% dintre cei de la oraș, arată un studiu Reveal Marketing Research.

Cu ocazia Paștelui, circa 56% dintre credincioșii din mediul rural preparză cozonac în casă iar 95% mânâncă cel puțin o dată pe an acest produs. 42% vor cumpăra cozonac de la brutărie. 

De asemenea, 42% preferă franzela, 41% pâinea feliată/ambalată, 19% pâinea neagră/integrală sau cu semințe. 

Cele mai puțin dorite produse de panificație sunt ciabatta și foccacia, 40% dintre români neconsumând niciodată aceste produse. 

Aproximativ 80% dintre români vor branduri și rețete românești, cei mai mulți, respectiv 90%, fiind persoane de peste 55 de ani. 
"Comparativ cu studiul Reveal Marketing Research derulat anul anterior, românii preferă în măsură semnificativ mai mică să prepare produse de panificaţie în casă, procentul celor care declară că preferă să le cumpere crescând cu 9 procente, de la 48% (2021) la 57% (2022). Persoanele din mediul rural - care, în general, dispun de venituri mai mici şi/sau sunt mai orientate către tradiţie - prepară în mai mare măsură produse de panificaţie în casă (38%), comparativ cu persoanele din mediul urban (23%)", arată studiul.

Printre preferințele produselor de panificație preparate în casă se află cozonacul 39%, pâinea 16%. Motivele pentru care românii nu le fac în casă sunt faptul că durează prea mult 57% și este prea complicat 34%.

Cercdetarea s-a realizat online între 4 - 7 aprilie 2022 pe 1.008 persoane de peste 18 ani, din mediul urban şi rural. 

×
Subiecte în articol: scumpiri panificatie