x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acţiunile Nuclearelectrica au dominat deschiderea şedinţei bursiere de vineri

Acţiunile Nuclearelectrica au dominat deschiderea şedinţei bursiere de vineri

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   13:15
Acţiunile Nuclearelectrica au dominat deschiderea şedinţei bursiere de vineri

Acţiunile Nuclearelectrica au dominat deschiderea şedinţei bursiere de vineri, tranzacţiile cu aceste titluri fiind de 1,4 milioane de lei în primele 40 de minute.

Bursa de Valori Bucureşti a deschis cu o evoluţie mixtă a indicilor, înregistrând tranzacţii de 6,2 milioane de lei (1,3 milioane de euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, s-a depreciat cu 0,04%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un declin similar.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a stagnat, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a urcat cu 0,08%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,43%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a câştigat 0,06%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, era în scădere cu 0,19%.

Potrivit informaţiilor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Mecanica Ceahlău (+2,29%), Transilvania Investments Alliance (+2,14%) şi Turbomecanica (+1,48%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile UAMT (-14,71%), Promateris (-4,67%) şi Patria Bank (-1,16%). 

×