x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Administratorul judiciar al Elcen a dispus achitarea integrală a datoriilor către creditori

Administratorul judiciar al Elcen a dispus achitarea integrală a datoriilor către creditori

10 Feb 2022   •   16:25
Administratorul judiciar al Elcen a dispus achitarea integrală a datoriilor către creditori

Administratorul judiciar al Elcen, Sierra Quadrant, a dispus achitarea integrală a datoriilor către creditori.

Ieșirea din insolvență a Elcen a fost votată zilele trecută de către adunarea creditorilor, după ce Primăria Capitalei a tot amânat decizia de preluare a activelor societății.
"Demersurile Sierra Quadrant de a contribui, prin conceperea planului de reorganizare, la construcţia Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET), s-au lovit, din nefericire pentru bucureşteni, de opoziţia Primăriei Bucureşti (PMB). Reprezentanţii acestei instituţii nu ne-au furnizat până la această dată motivul pentru care, deşi agreaseră soluţia propusă de compania noastră (parcurgând aproape toţi paşii necesari pentru implementare), au decis să înceteze comunicarea oficială şi, implicit, să se retragă din proiect", arată administratorul judiciar. 

Ieșirea din insolvență Electrocentrale Bucureşti SA (Elcen) este soluția potrivită pentru a evita falimentul, pierderea bonusului de cogenerare, precum și a oportunităţilor de atragere a fondurilor europene nerambursabile, a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice. .

"Întreaga procedură de ieşire din insolvenţă se va finaliza, aşadar, în cel mai scurt timp", arată Sierra Quadrant

Elcen a intrat în insolvență în 2016, depunând un program de reorganizare în 2018.

 

×
Subiecte în articol: elcen