x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Vasilescu: Ieşirea din recesiune nu va fi simţită de români

Adrian Vasilescu: Ieşirea din recesiune nu va fi simţită de români

13 Mai 2011   •   10:37
Adrian Vasilescu: Ieşirea din recesiune nu va fi simţită de români
Sursa foto: Raul Stef /Jurnalul National
165183-.jpgConsilierul guvernatorului, BNR, Adrian Vasilescu, a declarat astăzi, în urma anunţului INS că România a ieşit din recesiune, că această creştere economică pozitivă "nu are cum să se reverse imediat în casele românilor". Vasilescu a menţionat că o curbă negativă a consumului va continua în România până la finele anului 2012 şi poate chiar în 2013.

"Această creştere economică pozitivă nu are cum, din punct de vedere economic şi matematic, să se reverse imediat în casele românilor. Ştiu din experienţa anului 2000, atunci când am obţinut o creştere "plus" şi abia peste vreo doi sau trei ani au început să vadă românii în casele lor ce s-a întâmplat. Deocamdată consumul are o curbă negativă şi va continua să aibă o curbă negativă în România până la sfârşitul anului 2012 şi poate chiar în 2013. Avem nevoie de multe confirmări, de multe cifre pozitive, ca să ajungem să se schimbe viaţa ţării şi cea din casele oamenilor", a declarat Adrian Vasilescu.

El a precizat că ieşirea din recesiune, aşa cum a anunţat Institutul Naţional de Statistică, înseamnă două trimestre consecutive cu creştere economică.

"Important este să urmeze şi alte trimestre tot cu plus, să avem cifre care să arate că România merge înainte, nu stă pe loc şi nu merge înapoi", a mai spus Vasilescu.

×