x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AIG vinde active de 3 miliarde de dolari

AIG vinde active de 3 miliarde de dolari

06 Sep 2009   •   00:00

American International Group (AIG) a primit o ofertă de 2,4 miliarde de dolari pentru asigurătorul taiwanez Nan Shan Life de la Chinatrust, mai mult decât ţinta de 2 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.

Compania a mai convenit, sâmbătă, vânzarea unei părţi din divizia de management al activelor către Pacific Century Group, al magnatului Richard Li din Hong Kong, pentru 500 de milioane de dolari, spune Bloomberg.

Tranzacţia reprezintă prima vânzare importantă de active efectuată de AIG sub conducerea noului director general, Robert Benmosche.
AIG va obţine 300 de milioane de dolari în numerar iar ulterior va mai primi alte beneficii, inclusiv sub formă de dobânzi.

UN BEHEMOTH
Divizia de management are operaţiuni loc în 32 de ţări şi administrează 88,7 miliarde de dolari, ai unor clienţi instituţionali şi de retail.
AIG a păstrat operaţiuni care au sub administrare active de circa 480 miliarde de dolari.

Gigantul a beneficat de fonduri guvernamentale de până la 182 de miliarde de dolari pentru a evita falimentul.
Benmosche a declarat în luna august că nu este în favoarea vânzării rapide a activelor grupului, în condiţiile în care asigurătorul încearcă să strângă bani pentru rambursarea ajutoarelor guvernamentale.

×
Subiecte în articol: economic