x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alegeri - Mihail Vlasov a pierdut la CCIR

Alegeri - Mihail Vlasov a pierdut la CCIR

de Adrian Mihai    |    04 Aug 2006   •   00:00
Alegeri - Mihail Vlasov a pierdut la CCIR

Lupta pentru putere a fost mai puternica decat bunul-simt. Alegerile la Camera de Comert si Industrie a Romaniei s-au facut cu pumnul in masa. Tentativa de puci a esuat. Victor Babiuc isi mentine functia de presedinte.

Victor Babiuc a fost ieri reales presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in urma unei sedinte-maraton desfasurate la Bucuresti. Contracandidatul nedeclarat oficial, dar a carui dorinta era cunoscuta de reprezentantii camerelor de comert din tara, a fost Mihail Vlasov, unul dintre vicepresedintii Camerei. Sedinta reprezentantilor camerelor de comert din tara s-a prelungit pe parcursul mai multor ore, fiind de fapt o serie de injurii intre taberele implicate in competitia pentru putere. Aceasta este a treia incercare a reprezentantilor camerelor de comert din tara de a alege o noua conducere nationala.

Desi ieri au inceput sedinta inca de dimineata, de la ora 10:00, membrii Adunarii Generale a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei au reusit sa ajunga la un consens relativ asupra listei pe care sa o supuna la vot abia in jurul orei 16:00, potrivit Amos News.

VOT. A urmat votul, degajat de data aceasta, dat fiind faptul ca "aripa Vlasov" parasise sedinta in tromba, hotarata sa isi intemeieze o noua formatiune, paralela cu CCIR, la Brasov. Pentru ca in sala au ramas mai mult de jumatate plus unu dintre membri, votul a putut fi dat in mod legal. Astfel, membrii Adunarii Generale a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei au decis ca Victor Babiuc sa ramana in contiuare presedinte al CCIR.

PRECEDENT. Inspectoratul General al Politiei Municipiului Bucuresti - Directia Cercetari Penale a declansat anul trecut cercetari privindu-i pe Vlasov Mihail si SC Regent Security Romania, firma de paza.

Ei au ocupat in primavara anului trecut, fara nici un drept, cladirea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, fiind necesara interventia politiei pentru deblocarea situatiei. De circa doi ani, Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi, se pretindea si presedinte al CCIR.

CONFLICT MAI VECHI
La sfarsitul anului 2002, camerele de comert si industrie teritoriale au numit o noua conducere a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), inlocuindu-l din functie pe presedintele George Cojocaru, ca urmare a unor nemultumiri privind activitatea acestuia. In acelasi timp, ele au constituit o structura paralela celei existente pana la acea vreme, hotarare considerata de Cojocaru ca fiind fara fundament legal. Mihail Vlasov a fost ales atunci presedinte interimar al CCIR, in cadrul Adunarii Generale a camerelor de comert judetene.

×