x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alertă InfoCons! Unii crenvurști de porc au în compoziție doar 10% carne de porc și cu până la 11 E-uri

Alertă InfoCons! Unii crenvurști de porc au în compoziție doar 10% carne de porc și cu până la 11 E-uri

de Vali Deaconescu    |    06 Ian 2023   •   15:27
Alertă InfoCons! Unii crenvurști de porc au în compoziție doar 10% carne de porc și cu până la 11 E-uri
Sursa foto: Unsplash.com

Crenvurști de porc conțin carne de porc în proporție de 10 - 93% , potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România.

Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „ Crenvurști carne de porc ”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui . Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor .

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient

– 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient .

Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc :

– 100% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;

Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11 :

– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri

– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu ( E250 );

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu ( E450 );

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic ( E300 );

– 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina ( E120 );

 

×
Subiecte în articol: Crenvurști de porc