x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AMENINŢĂRI SINDICALE/1,3 milioane de procese la tăierea sporurilor

AMENINŢĂRI SINDICALE/1,3 milioane de procese la tăierea sporurilor

de Diana Scarlat    |    28 Feb 2009   •   00:00

Sindicaliştii care au participat ieri la discuţiile de la Ministerul Finanţelor şi-au manifestat nemulţumirea în urma dezbaterilor pe tema actului normativ privind tăierea sporurilor şi a plăţii orelor suplimentare.



Liderii sindicali se opun categoric acestor măsuri şi sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă a Guvernului în luarea deciziilor. Ei spun că Ministerul Muncii ar fi trebuit să discute şi cu partenerii sociali înainte de stabilirea prevederilor ordonanţei de urgenţă privind neplata orelor suplimentare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Sindicatele acuză reprezentanţii Executivului că au încercat "să perieze ordonanţa negociată cu ministrul de Finanţe şi cu premierul Emil Boc", spunând că discuţiile de ieri de la Ministerul Finanţelor au fost doar de principiu.

Liderul Federaţiei Sed Lex, Vasile Marica, a anunţat chiar că sindicatul va da în judecată Guvernul dacă acesta nu plăteşte orele suplimentare şi sporurile care li se cuvin funcţionarilor publici, explicând că prin neplata acestora se "calcă în picioare Codul Muncii". Vasile Marica, ameninţă cu 1,3 milioane de procese împotriva Executivului din partea tuturor funcţionarilor publici, explicând că ar fi mai avantajos pentru Guvern să facă plăţile cerute de sindicate decât să plătească mai târziu cheltuieli de judecată şi toate drepturile care li se cuvin.

×
Subiecte în articol: economic