x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Amenzi la munte si la mare

Amenzi la munte si la mare

11 Aug 2004   •   00:00

Statiunile de odihna montane si cele de pe Litoralul Marii Negre au fost luate la control in luna iulie de catre Autoritatea Nationala de Control (ANC) prin Garda Financiara, Garda Nationala de Mediu si Inspectia Muncii.

CATALIN BUDESCU

Institutiile subordonate ANC au aplicat amenzi in valoare de peste 8,2 miliarde lei unui numar de 873 de agenti economici prinsi cu o gramada de deficiente. Pe langa amenzile aplicate, inspectorii din subordinea acestora au confiscat marfuri care au depasit valoarea de 100 de milioane de lei. Obiectivele de control au vizat respectarea de catre agentii economici care desfasoara activitati in aceste zone (comerciale, alimentatie publica, turism, servicii de cazare, servicii de agrement, comert stradal etc.) a prevederilor legale in materie financiar-contabila si fiscala, de protectie a mediului, precum si respectarea prevederilor legale in domeniul disciplinei muncii.

NEREGULI. Astfel, principalele nereguli constatate, in functie de domeniile de competenta, au fost: lipsa documentelor legale de provenienta a marfurilor, neinregistrarea veniturilor, lipsa caselor electronice de marcat si incalcarea disciplinei financiar-contabile. La acestea s-au adaugat functionarea fara autorizatie de mediu a unor obiective turistice, neinstituirea zonelor de protectie sanitara la sursele proprii de alimentare cu apa, lipsa sistemelor de canalizare si epurare, depozitari necontrolate de deseuri si neorganizarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor incepand de la sursa.

×
Subiecte în articol: economic