x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Amenzi URIAȘE la Sun Plaza pentru comercializarea de produse neconforme

Amenzi URIAȘE la Sun Plaza pentru comercializarea de produse neconforme

09 Feb 2022   •   09:37
Amenzi URIAȘE la Sun Plaza pentru comercializarea de produse neconforme

ANPC a amendat mai mulți operatori economici din centrul comercial Sun Plaza. Cuantumul total al sancțiunilor se ridică la 117.000 de lei. Patru comercianți au trebuit să-și suspende temporar activitatea. 

 

Mai multe echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au verificat 10 firme care își desfășoară activitatea în Sun Plaza, dintre care 8 de alimentație publică, administraţia mall-ului şi hipermarketul Cora.

Pe lângă amenzi au fost stabilite și măsuri complementare, respectiv: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a 540 kg produse alimentare în valoare de 14.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 6 unităţi; închiderea temporară a unităţii pentru cel mult 6 luni în 4 unităţi, printre care şi hipermarketul Cora.

Operatori economici controlaţi au fost: Cora, Administraţia Mall-ului, restaurantele Dristor Kebab, Uncle John, Rustic, Li Wu, Taksim, Imbiss Grill, Golden Woks şi Lebanese Food.

Problemele constatate: strat de praf gros pe elicele sistemului de răcire al congelatorului unde erau depozitate alimente; spaţii de depozitare improprii şi neigienizate, cu depuneri de rugină şi praf; vitrine frigorifice cu grad avansat de uzură, rugină, praf şi grăsime, vopsea exfoliate şi neigienizate; spaţii de depozitare şi agregate frigorifice a unor alimente fără date de identificare şi caracterizare; frigidere deteriorate şi neigienizate, cu rupturi şi strat de praf, cu chederele de la uşi deteriorate; ulei uzat pentru prăjire; necompletarea graficului pentru schimbul de ulei; decongelarea produselor la temperatura mediului ambiant; nerespectarea temperaturii de depozitare a preparatelor culinare calde, respectiv minimum +60 grade Celsius; lipsa informării referitoare la alergenii pe care îi pot conţine produsele alimentare; lipsa informării referitoare la produsele care provin din materii prime congelate; sosuri folosite la prepararea produselor neetichetate.

 

×
Subiecte în articol: sun plaza