x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Andreea Vass: Nici în acest an nu ieşim din criza economică

Andreea Vass: Nici în acest an nu ieşim din criza economică

13 Mai 2011   •   11:04
Andreea Vass: Nici în acest an nu ieşim din criza economică
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National
165190-.jpgAndreea Vass, consilierul primierului, a declarat că în ciuda anunţului făcut de INS, potrivit căruia ţara noastă a ieşit din recesiune, anul acesta nu vom ieşi din criza economică, iar reformele trebuie continuate.

"Nici în acest an nu ieşim din criza economică, pentru că reformele trebuie continuate. În schimb, România a reuşit să îţi reia creşterea economică şi este evident că după o perioadă lungă de descreştere economică, trecerea pe creştere economică are un punct de inflexiune. Noi ne aflăm în acest punct dinspre minus spre plus, iar trecerea de la minus spre plus se face în ritm scăzut", a declarat Andreea Vass, potrivit realitatea.net.

De asemenea, oficialul a completat că România a reuşit să atingă un alt obiectiv, creşterea potenţialului economic. "Marele risc pe care trebuie să îl gestionăm acum este intrarea într-o perioadă lungă de creştere economică scăzută. Pentru a evita acest blocaj, este obligatoriu să discutăm de creşterea PIB-ului potenţial.

Altfel, creştere economică pe termen lung, sănătoasă, aşa cum îşi doreşte fiecare român, se va lăsa mult mai mult aşteptată. Criza economica a fost în România şi pe fond de creştere economică, aşa cum se întâmpla în anul 2008. Ea s-a acutizat pe fondul vulnerabilităţilor economiei mondiale în ultimii doi ani", a mai spus consilierul premierului Emil Boc.

×