x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Angajaţii Oltchim primesc ajutoare sociale de urgenţă de câte 1.400 lei, în două tranşe

Angajaţii Oltchim primesc ajutoare sociale de urgenţă de câte 1.400 lei, în două tranşe

19 Sep 2012   •   12:15
Angajaţii Oltchim primesc ajutoare sociale de urgenţă de câte 1.400 lei, în două tranşe

Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor social in valoare de cate 1.400 de lei pentru angajatii combinatului Oltchim.

"Din cauza dificultatilor de asigurare a materiilor prime si a disponibilitatilor financiare, rezultatul a fost intreruperea activitatii, acumularea de datorii si intarzierea drepturilor catre salariati. Pentru evitarea riscului aparitiei de excluziune sociala si pentru a evita aparitia unor probleme sociale suplimentare, in memorandum se propune sprijinirea salariatilor si a familiilor acestora prin acordarea de ajutoare de urgenta in valoare de 1.400 de lei de salariat", a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, care a precizat ca plata se va face in doua transe, din fondurile puse la dispozitie de Ministerul Muncii.

Zaharescu a mai spus ca sprijinul financiar se va oferi "in conditiile legii" pentru toti angajatii, dar nu a precizat data la care acestia isi vor primi banii.

Cateva sute de angajati ai Oltchim au protestat pe parcursul saptamanii trecute in fata pavilionului administrativ al institutiei, cerand plata salariilor restante de doua luni, identificarea fondurilor necesare repornirii instalatiilor si platii datoriilor catre Electrica si demisia liderului sindical Mihai Diculoiu. Un numar de 15 angajati au intrat in greva foamei, actiune incheiata vineri.

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anuntat, luni, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, precizand pana pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la inceperea negocierilor cu investitorii.

Decizia presedintelui OPSPI privind amanarea termenului de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim tine cont de trei actiuni in instanta depuse de presedintele PP-DD, Dan Diaconescu. Diaconescu a depus in ultimele zile trei actiuni in anulare, una impotriva unei hotarari a adunarii generale a actionarilor Oltchim, celelalte vizand suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie incheiat.

Seful OPSPI a mai anuntat ca societati care reprezinta Gazprom au solicitat amanarea cu doua saptamani a termenului limita pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor aparute in ultimele zile privind combinatul chimic.

×