x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anunțul ministrului Energiei. Ce se va întâmpla cu ajutoarele de stat pentru facturi

Anunțul ministrului Energiei. Ce se va întâmpla cu ajutoarele de stat pentru facturi

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   13:39
Anunțul ministrului Energiei. Ce se va întâmpla cu ajutoarele de stat pentru facturi
Sursa foto: Antena 3 CNN

Guvernul vrea să continue măsurile de compensare a facturilor la energie pentru români.

"Preţurile la consumator noi le dorim cât mai stabile şi ar fi imprudent în acest moment să încercăm să reducem artificial preţurile la factură, pentru că este o piaţă într-o evoluţie continuă.

Sunt toate şansele să avem cel puţin o prelungire până în primăvara anului viitor.

Comisia Europeană are toată deschiderea să prelungească statelor membre schema de compensare-plafonare până anul viitor, tocmai pentru că vorbim de o piaţă încă impredictibilă", a spus Sebastian Burduja la conferința Income Magazine și Antena3CNN. 

Măsură unică

"S-a făcut referire că deja s-a redus preţul plafonat 1,3 lei la 0,90, deci este un semnal foarte clar că urmărim cu foarte mare atenţie piaţa energiei şi venim cu reacţii foarte clare. 

Ştim că OUG 153 prin care s-a creat mecanimul centralizat de achiziţie a energiei electrice este o măsură unică", a spus și Istvan-Lorant Antal, preşedintele Comisiei pentru Energie din Senatul României.

Totodată, Hidroelectrica anunţă că se lucrează astfel încât facturile să fie emise la timp. Situaţia ar trebui să revină la normal în două luni. 

Ministrul Muncii, Marcel Boloș, a declarat anterior că românii vulnerabili vor mai primi o singură dată bani pe cardul de energie, peste 3 luni, deoarece anul viitor va fi anulat. 

Ajutoare energie

 

×