x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AOAR: Salariile bugetarilor vor fi majorate cu maximum rata inflaţiei

AOAR: Salariile bugetarilor vor fi majorate cu maximum rata inflaţiei

27 Ian 2009   •   00:00

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că una din cele 29 de măsuri care vor fi cuprinse în buget este creşterea salariilor pentru toţi bugetarii cu cel mult rata inflaţiei.



Cristian Pârvan a mai spus că măsura de îngheţare a salariilor a fost discutată doar neoficial cu sindicatele, dar consideră ca aceasta este bună, precizând că Ministerul Finanţelor va face o simulare în acest sens.

"Am discutat neoficial, pentru că am auzit şi noi zvonul brusc. Noi considerăm că măsura este bună, pentru că în economie nu numai că au îngheţat, dar s-au şi redus salariile, iar oamenii au acceptat pentru a avea un loc de muncă asigurat. Îngheţarea n-ar fi o chestiune deosebită, dar a rămas ca ministerul să facă o simulare şi va demonstra ceea ce e corect, respectiv că nu va avea un impact negativ asupra consumului, pentru că sindicatele nu au ceva cu îngheţarea, dar acuză că va scădea consumul", a mai spus Pârvan.

El a adăugat că în cadrul întâlnirii nu s-a discutat despre salariile profesorilor.

"Nici profesorii nu cred că mai discută de creşterea salariilor lor cu 50 la sută pe vremea asta, pentru că riscă să le dăm 50 la sută şi să se oprească economia", a mai declarat secretarul general al AOAR.

Cristian Pârvan a menţionat că sindicatele au insistat asupra prelungirii perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj la 12 luni şi creşterea la 75 din salariul minim brut a indemnizaţiei.

"Noi avem rezerve, pentru că asta de fapt îndeamnă oamenii la nemuncă, iar noi credem că lumea trebuie să muncească", a mai spus Pârvan.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic