x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Apeluri de proiecte de 968 mil. euro

Apeluri de proiecte de 968 mil. euro

de Adrian Stoica    |    19 Aug 2019   •   10:00
Apeluri de proiecte de 968 mil. euro

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), va lansa, în septembrie, două apeluri de proiecte în valoare de 968 milioane de euro. Apelurile vor finanţa proiecte care vizează creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii ariilor naturale, modernizarea reţelelor electrice de transport şi  dezvoltarea sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

 

Finanţarea proiectelor de mediu se va face prin  Axa Prioritară 4, iar alocarea netă este 827,63 milioane de euro. Valoarea maximă a fiecărui proiect este de 47,22 milioane de euro, dar se vor accepta depăşiri pentru ITI Delta Dunării, dar nu mai mult de 70,83 milioane de euro/proiect. În ceea ce priveşte investiţiile în reţelele electrice de transport şi în reţeaua de gaze, alocarea netă este de 140,72 milioane de euro.

 

Cererile de finanţare se vor depune prin aplicaţia electronică MySMIS2014.

 

Cine este eligibil

 

Solicitanţii eligibili pentru accesarea fondurilor pentru ariile naturale vor fi Regia Naţională a Pădurii-Romsilva,   ONG-urile, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului,  Agenţia Naţională pentru Arii Protejate etc. Pentru realizarea ori modernizarea reţelelor electrice şi de gaze  sunt eligibili companiile Transelectrica şi Transgaz.

 

×
Subiecte în articol: ministerul fondurilor europene