x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ArcelorMittal va construi o nouă Uzină Cocso-Chimică la Galaţi

ArcelorMittal va construi o nouă Uzină Cocso-Chimică la Galaţi

17 Sep 2009   •   00:00

Actul adiţional la privatizarea combinatului ArcelorMittal Galaţi prevede construirea de către grup a unei unine noi de cocs, după ce vechile baterii au fost închise definitiv în luna iunie.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) discută cu ministerele Mediului şi Justiţiei pentru finalizarea actului adiţional la contractul de privatizare a combinatului
potrivit unui anunţ al companiei siderurgice.
Prin încheierea acestui act adiţional se urmăreşte ca, după finalizarea perioadei de criză economică, combinatul să continue furnizarea de materii prime necesare producţiei de oţel, printr-o nouă uzină, conform sursei citate.
Bateriile vechi de cocsificare, puse în funcţiune în 1973, au fost închise de proprietarul combinatului în luna iunie, motivele invocate fiind de competitivitate.

La sfârşitul lunii mai, AVAS a anunţat că va susţine măsurile de reducere a costurilor şi eficientizare a activităţii combinatului din Galaţi, dacă ArcelorMittal se angajează să investească într-o unitate nouă. Autoritatea a precizat că va analiza posibilitatea încheierii unui act adiţional la contractul de vânzare-cumpărare, dacă vor fi menţinute volumul şi destinaţia investiţiilor asumate iniţial.

"AVAS susţine ideea ca în toate actele adiţionale să se regăsească elemente concrete privind viitorul angajaţilor societăţii, agreate cu sindicatele, astfel încât prevederile iniţiale din contractul de privatizare ce vizează aspecte sociale să nu se modifice", se arată în comunicatul instituţiei.

×
Subiecte în articol: economic