x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Arhitecţii vor salvarea Bucureştiului

Arhitecţii vor salvarea Bucureştiului

de Daniela Ivan    |    06 Iun 2009   •   00:00

Arhitecţi şi membri ai unor ONG-uri s-au întâlnit joi pentru a trage un semnal de alarmă referitor la oraşul Bucureşti, care a ajuns "prăfuit, urât, murdar, fără viziune şi fără perspectivă".



Este nevoie de o decizie politică şi de viziune, pentru că numai aşa lucrurile se pot schimba în bine. Chiar şi în ceea ce priveşte curăţenia. "Să se ducă şeful statului şi candidaţii la preşedinţie să măture pe stradă demonstrativ", a declarat Bogdan Popovici, preşedinte Forum Invest, organizatorul evenimentului.

Lucrurile nu mai pot rămâne aşa nici în ceea ce priveşte arhitectura, pentru că oraşul îşi cere dreptul la viaţă, în următorii 10 ani numărul de locuitori din Capitală va ajunge la 5.000.000.

Oamenii trebuie să locuiască undeva, iar întrebarea şi dilema arhitecţilor este dacă trebuie să dea drumul la dezvoltare pe înălţime sau să opteze pentru o extindere către zonele limitrofe.

Paradoxul este că există foarte mult spaţiu neutilizat în Capitală, cu o densitate pe hectar de 92 de locuitor/ha, doar 5 capitale din Europa cunoscând o concentrare mai mică, spun specialiştii în urbanism. Majoritatea capitalelor europene au o densitate de 400 de locuitori/hectar.

×
Subiecte în articol: economic