x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF scade cu 25% taxele, tarifele si comisioanele datorate de către entitățile reglementate

ASF scade cu 25% taxele, tarifele si comisioanele datorate de către entitățile reglementate

24 Mar 2020   •   18:57
ASF scade cu 25% taxele, tarifele si comisioanele datorate de către entitățile reglementate

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în ședința din data de 24 martie 2020, modificarea Regulamentului privind veniturile autorității, în sensul diminuării cu 25% a tuturor taxelor, tarifelor si comisioanelor datorate de către entitățile reglementate și supravegheate.

Un comunicat al instituției informează că decizia va fi aplicată începând cu 1 aprilie 2020 și va fi menținută până la încetarea stării de urgență. Această măsură este menită să sprijine industria serviciilor financiare nebancare, în general, și a entităților care se confruntă cu dificultăți economice din cauza situației generate de răspândirea COVID-19, în special.

Prin adoptarea modificărilor la Regulamentul 16/2014 se creează premisele ca entitățile care activează în cadrul celor trei piețe financiare supravegheate de ASF să își păstreze un nivel de lichiditate adecvat și să își poată direcționa resursele financiare către activitățile de bază.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ASF scade taxele