x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurări: 300 de milioane de euro restanţe către service-urile auto

Asigurări: 300 de milioane de euro restanţe către service-urile auto

22 Feb 2010   •   00:00

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a protestat astăzi în faţa sediului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi în faţa Palatului Parlamentului faţă de majorarea preţurilor poliţelor de asigurare auto şi restanţele pe care asigurătorii le au faţă de firmele de service.

Potrivit reprezentanţilor ASSAI, restanţele de plată ale asiguratorilor către service-uri cumulează 300 milioane de euro, iar valoarea RCA a crescut din în ultimii cinci ani cu 445%.

Totodată, Ion Vasile, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), a anunţat că va demisiona din funcţia pe care o deţine şi va înfiinţa un patronat în domeniu, dezaprobând formele de protest ale ASSAI. "Scopul nostru este de a ne rezolva problemele cu jucătorii de pe piaţa asigurărilor, nu să declanşăm un război atât cu aceştia, cât şi cu Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA)", a precizat Vasile. De asemenea, el susţine că firmele de service nu ar trebui să se implice în politica de preţuri a poliţelor de răspundere civilă auto.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, a declarat că în fiecare an nivelul daunelor plătite de asiguratori a crescut cu 30%, ceea ce explică şi costurile din ce în ce mai mari ale asigurării.

×
Subiecte în articol: redactie