x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurările de călătorie: merită sau nu să le faci?

Asigurările de călătorie: merită sau nu să le faci?

06 Feb 2024   •   17:15
Asigurările de călătorie: merită sau nu să le faci?

Cea mai scurtă călătorie sau vacanță se poate transform într-un coșmar, mai ales dacă ai nevoie de asistență medicală de urgență. Decizia de a achiziționa o asigurare de călătorie depinde de mai mulți factori, inclusiv destinația, tipul de călătorie, durata și necesitățile personale. În general, asigurările de călătorie pot fi benefice în anumite situații. Îți spunem în continuare care sunt riscurile ce pot fi asigurate cu un astfel de produs, pentru ca tu să alegi cea mai bună variantă pentru tine.

Ce înseamnă asigurarea de călătorie?

Asigurarea de călătorie este o poliță creată pentru a te proteja de diverse riscuri financiare și probleme care pot apărea în timpul unei deplasări, în interiorul țării sau în străinătate. Aceasta poate fi achiziționată pentru o singură călătorie sau pentru mai multe ce vor avea loc într-un interval de timp stabilit. În esență, polița de asigurare de călătorie este un contract între asigurat, călătorul, și asigurator, compania de asigurări. Cel din urmă se angajează să acopere diverse costuri în cazul în care anumite riscuri specificate în contract se materializează.

O călătorie de afaceri și o vacanță alături de familie sunt lucruri diferite, însă, pentru ambele, este o idee bună să închei o asigurare de călătorie.

Alegerea unei astfel de polițe depinde de nevoi. De aceea, este important să iei în considerare destinația, durata călătoriei, activitățile planificate, starea de sănătate personală și orice alt factor care ar putea influența necesitatea și costul unei asigurări de călătorie. Există o gamă variată de asigurări de călătorie ce acoperă riscuri diferite. Contractarea unei polițe de la un broker de asigurări poate fi soluția potrivită pentru tine, deoarece o astfel de companie reunește asiguratori de renume. Astfel, tu vei avea acces la o ofertă largă de polițe pentru a lua o decizie în conformitate cu cerințele tale.

Ce acoperă asigurarea de călătorie?

Asigurarea de călătorie poate fi o plasă de siguranță, atunci când te aventurezi în străinătate, oferind protecție împotriva unei game largi de situații neprevăzute care pot apărea. Unul dintre cele mai importante aspecte vizează acoperirea costurilor medicale.

Dacă te îmbolnăvești sau suferi un accident în timpul călătoriei, asigurarea poate acoperi costurile asociate:

  • transportului în caz de urgență la cea mai apropiată unitate medicală;
  • consultului medical ambulatoriu;
  • costului medicamentelor, materialelor sanitare și al procedurilor de diagnostic indicate de personalul medical;
  • internării în spital, tratamentul în condiții de spitalizare;
  • transferului la o unitate specializată.

Repatrierea în caz de deces poate fi un risc acoperit de asigurările de călătorie. 

Ceea ce trebuie să înțelegi este că prețul unei asigurări de călătorie variază în funcție de sumele asigurate, perioada aleasă, țara de destinație, vârsta asiguratului. 

Asigurarea suplimentară poate oferi, de asemenea, protecție pentru bagajele și bunurile personale. Aceasta poate include:

  • acoperirea costurilor asociate cu pierderea, furtul sau deteriorarea bagajelor și a altor bunuri personale;
  • pierderea zborului;
  • costuri asociate cu înlocuirea documentelor de călătorie pierdute sau furate;
  •  asistență juridică în străinătate.

Care sunt beneficiile asigurărilor de călătorie?

Costurile medicale în cazul unui accident sau a unei boli, în timpul călătoriei, pot fi destul de mari, în anumite țări. Prin urmare, o asigurare de călătorie te poate ajuta să evitați aceste cheltuieli semnificative.

Pe lângă protecția medicală, asigurările de călătorie oferă și un sentiment de liniște și siguranță. Știind că, în caz de evenimente neprevăzute, costurile suplimentare vor fi acoperite, vei avea o vacanță relaxantă, fără grija unor potențiale probleme financiare.

În cazul unor situații legale, în timpul călătoriei, avocații specializați în dreptul internațional pot oferi suport și consultanță.

Accesul la asistență de urgență este un alt beneficiu important al asigurărilor de călătorie. Majoritatea furnizorilor oferă servicii de asistență de urgență 24/7. 

Asigurările de călătorie oferă o flexibilitate mare, acoperind o varietate de situații, de la probleme de sănătate la anularea călătoriei sau întârzieri. De asemenea, mulți asiguratori permit personalizarea asigurării de călătorie în funcție de nevoile tale specifice.

În ciuda beneficiilor, nu toată lumea consideră asigurările de călătorie esențiale. O analiză atentă, dar și o documentare pe măsură, te pot ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine și familia ta!

 

 

Înainte de orice, este important să compari ofertele de asigurare de călătorie și să citești cu atenție termenii și condițiile, pentru a știi dacă acoperă nevoile tale. Un broker de asigurări îți poate oferi mai multe informații și servicii de la asiguratori diferiți, așadar, vei putea lua o decizie cunoscând toate aspectele importante.

 

×