x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asiguratorii au plătit daunele de 3,8 miliarde de lei

Asiguratorii au plătit daunele de 3,8 miliarde de lei

de Daniel Ionaşcu    |    22 Noi 2012   •   14:04
Asiguratorii au plătit daunele de 3,8 miliarde de lei

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 1,43% în primele nouă luni, până la 6,17 miliarde de lei, însă valoarea daunelor a urcat cu 3,9% şi a ajuns la 3,8 miliarde de lei în acelaşi interval, potrivit datelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
Creşterea pieţei a survenit ca urmare a majorării subscrierilor din asigurări generale cu 1,74%, până la 4,87 miliarde de lei. Pe segmentul asigurărilor de viaţă, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde de lei, în urcare cu 0,3%. În categoria asigurărilor generale, cele mai mari subscrieri au fost generate de poliţele obligatorii RCA – 1,6 miliarde de lei, urmate de asigurările facultative CASCO – 1,4 miliarde de lei şi poliţele de incendiu şi alte calamităţi naturale – 859,5 milioane de lei. Cumulat, cele trei tipuri de poliţe deţin peste 80% din totalul primelor subscrise din contracte de asigurări generale.

Gradul de intermediere s-a situat la 40,95%. Veniturile brokerilor din activitatea de intermediere au avansat cu 2,98%, la 504,8 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: asiguratori amenda daune