x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada / Bani pentru Brasov-Bors

Autostrada / Bani pentru Brasov-Bors

11 Mai 2005   •   00:00

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului doreste sa imprumute 100 milioane de euro cu garantii acordate de EXIM Bank SUA, pentru a achita datoria de 72 milioane de euro fata de constructorul american Bechtel si continuarea lucrarilor la Autostrada Brasov-Bors.

"Am vorbit despre acest credit cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, si mi-au spus ca aceasta problema se va rezolva in aceasta saptamana. Cel mai pagubos este sa stai si sa nu faci nimic pentru rezolvarea problemei", a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului.

El a precizat ca bugetul pentru proiectul Brasov-Bors va fi redus cu circa 100 milioane de dolari, iar Bechtel ar putea percepe penalitati de intarziere de circa doua milioane de dolari pentru lucrarile efectuate si neachitate. Ministrul Laszlo Borbely spune ca proiectul Autostrazii Brasov-Bors va continua "cu siguranta", desi va beneficia de fonduri reduse in acest an fata de cele stabilite initial.

×
Subiecte în articol: economic