x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS cere 136 de milioane de euro pentru Antibiotice

AVAS cere 136 de milioane de euro pentru Antibiotice

21 Dec 2007   •   00:00

Preţul de pornire la licitaţia cu strigare pentru pachetul de 53% din acţiunile Antibiotice Iaşi va fi de 136 de milioane de euro. Teodor Atanasiu, preşedintele Autoritatăţii pentru Valorificarea Activelor Statului, a precizat că nu se vor impune clauze sociale viitorului acţionar.





Preţul de pornire la licitaţia cu strigare pentru pachetul de 53% din acţiunile Antibiotice Iaşi va fi de 136 de milioane de euro. Teodor Atanasiu, preşedintele Autoritatăţii pentru Valorificarea Activelor Statului, a precizat că nu se vor impune clauze sociale viitorului acţionar. El a mai spus că licitaţia cu strigare elimină suspiciunile legate de vreun presupus ajutor de stat şi asigură obţinerea celui mai bun preţ. Atanasiu a mai adăugat că a fost respinsă cererea sindicatelor privind preluarea a 10% din titlurile Antibiotice, pentru că o astfel de tranzacţie ar fi incălcat regulile europene, iar preţul propus era de 20 de ori mai mic.
Anunţul va fi publicat in presa naţională şi internaţională la data de 24 decembrie, iar dosarele vor putea fi achiziţionate din 14 ianuarie 2008. Ofertele vor putea fi depuse pănă la data de 17 martie. In perioada 2006- 2007, 56 de companii au transmis AVAS scrisori de intenţie neangajante pentru preluarea companiei.

×
Subiecte în articol: economic