x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Problemele uriașe pentru banca Credit Suisse Group

Problemele uriașe pentru banca Credit Suisse Group

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   09:15
Problemele uriașe pentru banca Credit Suisse Group
Sursa foto: Hepta

Problemele Credit Suisse Group AG se vor încheia cel mai probabil cu o preluare a băncii elveţiene, potrivit analiştilor de la JPMorgan Chase & Co, conform Bloomberg.

Analiştii conduşi de Kian Abouhossein au prezentat trei scenarii pentru viitorul Credit Suisse, cel mai probabil fiind o achiziţie de către UBS Group AG. Poziţia de capital a Credit Suisse nu este o problemă, dar "situaţia se referă la problemele de încredere continuă a pieţei în ceea ce priveşte strategia sa IB şi la eroziunea continuă a francizei", a scris Abouhossein într-o notă, conform ZF. "Status quo-ul nu mai este o opţiune".

Purtătorii de cuvânt de la Credit Suisse şi UBS au refuzat să comenteze.

Abouhossein a fost precaut cu privire la Credit Suisse. El a avertizat luna trecută că banca se deteriorează mai repede decât se aştepta, iar acţiunile au scăzut cu 26% de atunci.

O asociere cu UBS a fost una dintre opţiunile discutate în cadrul discuţiilor dintre Credit Suisse şi autorităţile elveţiene cu privire la modul de stabilizare a băncii, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Directorul general al UBS, Ralph Hamers, a refuzat miercuri să răspundă la orice întrebare "ipotetică" despre Credit Suisse. Într-o notă adresată joi personalului, directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, a declarat că banca va continua să se concentreze pe planul său de redresare.

Analiştii de la KBW au susţinut, de asemenea, opinia că Credit Suisse se îndreaptă spre o restructurare majoră. Aceştia au scris că o destrămare este cel mai probabil rezultat, cu vânzări suplimentare de active pentru a "simplifica banca".

În schimb, analiştii de la Bank of America Corp. au declarat că sprijinul acordat de Banca Naţională a Elveţiei este un mesaj clar că va continua în forma actuală.

(sursa: Mediafax)

×