x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bancherii americani ţin cu dinţii la bonusuri

Bancherii americani ţin cu dinţii la bonusuri

23 Mar 2009   •   00:00

Citigroup, Bank of America şi JP Morgan Chase, care au primit 115 miliarde de dolari pentru salva­rea lor din fonduri publice, au criticat propunerea Congresului de a impune o taxă asupra bonusurilor de pe Wall Street.



Kenneth Lewis, directorul executiv al Bank of America, a numit taxa "ne­dreaptă" într-un memo către an­ga­jaţi. Sena­tul american va vota săptă­mâ­na viitoare în privinţa bonu­su­rilor, după ce Camera Reprezen­tan­ţi­lor a aprobat o taxă de 90% pe bonu­sur­ile la companiile care au primit bani publici. Lewis a spus că taxa ar putea cauza "un rău involuntar" şi ar putea în­târ­zia refacerea sistemului financiar, de­oa­rece sectorul privat nu va fi foarte atras să investească.

Pro­iec­tul trecut de Cameră va afecta an­ga­jaţii care au venituri de peste 250.000 de dolari anual la companiile care au primit peste 5 miliarde de dolari fiecare. Com­paniile care reu­şesc să plătească înapoi banii primiţi şi să aibă sub 5 mi­liarde de dolari datorie vor fi ex­cep­tate. Citigroup a primit 45 de miliarde de dolari, Bank of America a pri­mit, împreună cu Me­rrill Lynch, 45 de miliarde de do­lari, în vreme ce JP Morgan a înghiţit 25 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: economic