x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băncile au acordat fermierilor români credite de 1 milion de euro, prin Fondul European de Investiţii

Băncile au acordat fermierilor români credite de 1 milion de euro, prin Fondul European de Investiţii

22 Mar 2019   •   14:28
Băncile au acordat fermierilor români credite de 1 milion de euro, prin Fondul European de Investiţii

Un număr de 13 credite în valoare de aproximativ un milion de euro au fost acordate, până la sfârşitul lunii februarie 2019, prin intermediul Fondului European de Investiţii (FEI), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit sursei citate, MADR şi FEI au semnat 'Acordul de finanţare pentru implementarea instrumentului financiar' în noiembrie 2017, iar în cursul anului 2018 Fondul a definitivat procesul de selecţie a intermediarilor financiari şi a încheiat Acorduri operaţionale cu cinci bănci: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

Băncile selectate în cadrul instrumentului financiar au acordat primele credite, fiind totodată implicate în permanenţă în pregătirea personalului şi adaptarea procedurilor interne la priorităţile de investiţii stabilite prin PNDR.

În data de 21 martie 2019, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai Fondului European de Investiţii, sub coordonarea secretarului de stat, Teodora Gabriela Gheniu. Întâlnirea a avut ca scop evaluarea stadiului şi a progreselor realizate în implementarea instrumentului financiar de împrumut cu partajarea riscului finanţat din Programul National de Dezvoltare Rurală.

Pe durata discuţiilor, reprezentanţii FEI au menţionat că instituţiile financiare din piaţă au primit cu interes această facilitate de creditare care se adresează fermierilor şi afacerilor din mediul rural.

La rândul lor, reprezentanţii MADR şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu reprezentanţii FEI şi cu cei ai instituţiilor financiare selectate pentru a facilita accesul potenţialilor beneficiari la produsele de creditare cofinanţate din FEADR - Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: fermieri credite