x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băncile au soluționat peste 83% din cererile de amânare a ratelor

Băncile au soluționat peste 83% din cererile de amânare a ratelor

18 Mai 2020   •   13:37
Băncile au soluționat peste 83% din cererile de amânare a ratelor

Instituțiile bancare din România au soluţionat peste 83% din cele 317.000 de cereri depuse de clienţii persoane fizice şi juridice pentru suspendarea obligaţiilor de plată lunare din contractele de credit, a anunţat Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Au fost rezolvate circa 265.000 de solicitări, jumătate dintre acestea în baza OUG 37/2020. Restul cererilor se află în curs de procesare.

Aproximativ 303.000 clienţi persoane fizice şi aproape 14.000 de companii au depus solicitări de suspendare a plăţii ratelor, adică sub 20% dintre creditele acordate persoanelor fizice şi sub 14% dintre creditele accesate de persoanele juridice.

Clienţii ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situaţia generată de pandemie pot depune cereri pentru suspendarea obligaţiilor de plată lunare din contractele de credit până la data de 15 iunie 2020.

În termen de 15 zile de la data primirii solicitării, instituția comunică decizia. În cazul aprobării solicitării debitorului, prelungirea duratei contractuale produce efecte de la data comunicării de către client a solicitării de suspendare.

 

×
Subiecte în articol: bănci rate cereri amanare