x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bancile refinanteaza Alstom

Bancile refinanteaza Alstom

02 Iun 2004   •   00:00

Sapte banci creditoare au semnat un acord privind sustinerea unei majorari de capital si a unor garantii la contracte de 8 miliarde euro pentru grupul de inginerie Alstom.

"Protocolul pentru majorarea de capital si garantiile la contracte a fost semnat, duminica, de toate partile", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, confirmand ca intre semnatari se afla si CIC, care a rezistat initial propunerii de majorare a capitalului Alstom. Analistii sustin ca bancile respective sunt BNP Paribas, Societe Generale, Calyon, CDC Ixis, Natexis Banques Populaires, HSBC-CCF si CIC.

RESTRUCTURARE. Pierderea neta pe primul trimestru din 2004 a producatorului francez de trenuri TGV, turbine si nave s-a cifrat la 1,84 miliarde de euro, cresterea de la 1,43 miliarde euro justificandu-se prin costurile de restructurare, cheltuielile mai importante aferente dobanzilor si restrangerii activitatii din cauza temerilor legate de statutul sau financiar. Grupul Alstom deruleaza afaceri in domeniile ingineriei, reparatiilor si mentenantei mijloacelor de transport in Romania, prin intermediul mai multor societati mixte (ABB Alstom Power, Alstom Transport) .

×
Subiecte în articol: economic