x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băsescu: 5.000 de bugetari devin şomeri în fiecare lună

Băsescu: 5.000 de bugetari devin şomeri în fiecare lună

de Daniela Ivan    |    24 Noi 2011   •   11:14
Băsescu: 5.000 de bugetari devin şomeri în fiecare lună

Numarul de bugetari s-a redus in Romania cu 180.000, de la inceputul crizei, iar pana la finele anului viitor numarul acestora va ajunge la 1,1 milioane de salariati, a declarat presedintele Traian Basescu, prezent la conferintele The Economist, de la Bucuresti. “Este un proces care se desfasoara si acum si lunar 5.000 de persoane parasec sistemul bugetar', a spus Basescu.

"Procesul de reducere a personalului bugetar va continua, Romania urmand sa-si fixeze numarul de salariati la stat in jurul a 1,1 milioane, coborand de la 1,4 milioane pana la sfarsitul anului 2012", a declarat Basescu.

Presedintele a explicat ca pana la inceperea crizei niciunul dintre politicienii romani nu au fost constiienti de necesitatea reformarii statului . “Cu aceasta ocazie ne-am vazut costurile uriase cu functionarea institutiilor si cu costurile programelor de asistenta sociala'. Basescu a mai amintit ca Romania are astazi 54 de programe sociale care costa 19 miliarde de lei anual. “Ieri, a trecut prin Parlament si legea care reduce numarul de programe de la 54 la la 9 care sa permita o alocare de resurse catre cei care au nevoie', a mai spus presedintele. Acesta mai adaugat ca Romania a desoperit in ultimii ani practica mituirii votantilor in preajma alegerilor pentru castigarea de voturi. "Romania a descoperit aceasta practica in ultimii 5 ani, in Europa civilizata era de mult si acum Europa civilizata plateste nota pentru aceste costuri", a adaugat Basescu.

×