x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BCR a emis cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din România

BCR a emis cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din România

20 Mai 2021   •   12:58
BCR a emis cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din România

Banca Comercială Română (BCR) a emis cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din România. Aceasta se ridică la  un miliard de lei.

Este cea de-a doua tranzacţie de acest fel, după luna decembrie 2019 când  a emis prima emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale din România şi din Europa Centrală şi de Est, în sumă de 600 de milioane de lei.

Emiterea include emisiuni de obligaţiuni non-preferenţiale, cu o maturitate la 7 ani şi reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piaţa locală de capital, urmând ca acestea să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+.

Lansarea ofertei pe piaţă a generat interes considerabil din partea investitorilor, având în vedere că tranzacţia a fost realizată la un cupon de 3,9%, precizează sursa citată. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, iar emisiunea a beneficiat de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC) 

Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group și include operaţiuni de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital),  şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

 

×
Subiecte în articol: bcr obligatiuni