x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bechtel vrea 250 milioane de euro

Bechtel vrea 250 milioane de euro

de Ionuţ Ivan    |    01 Iun 2009   •   00:00

Compania Bechtel mai are nevoie de circa 250 de milioane de euro pentru a finaliza tronsonul Câmpia Turzii – Gilău. Până acum au fost asfaltaţi doar 18 kilometri.



"Pentru a termina tronsonul 2B Câmpia Tur­zii - Gilău mai avem nevoie de 250 de milioane de euro şi, de asemenea, mai sunt de expropriat terenuri de la km 0 la km 10 şi de mutat 21 de utilităţi, din care şapte le vom muta noi", a de­clarat purtătorul de cuvânt al companiei, Bogdan Sgâr­citu.

Potrivit acestuia, pe tronsonul Câm­pia Turzii - Gilău sunt pregătiţi pentru as­fal­ta­re 12 kilometri, alţi şase kilometri de po­duri sunt în diverse stadii de execuţie şi încă şase kilometri se află la nivel de terasament. Compania americană mai are de încasat de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Na­ţio­nale din România 13,5 milioane de euro. La jumătatea lunii mai, premierul Emil Boc a dat asigurări că tronsonul Câmpia Turzii "- Gi­lău va fi finalizat până la sfârşitul anului.

El a afirmat că în acest an au fost alocate 119 milioa­ne de euro pentru Au­to­stra­da Transilvania şi că pentru finalizarea tron­sonului respectiv există bani prevăzuţi în bugetul de stat.


CINEMA DRIVE
Sâmbătă seară câteva sute de clujeni curioşi au venit pe secţiunea 2B a Autostrăzii Transilvania nu pentru a conduce maşina, ci pentru a vedea o proiecţie de film. Pe un ecran gigant adus din Germania a rulat filmul Jvcdn cu Jean-Claude Van Damme. Cinema drive-ul de ocazie, sponsorizat de Bechtel, s-a desfăşurat pe porţinea celor 18 kilometrii de autostradă, care au reuşit să fie asfaltaţi până la acest moment. Locul pe care s-au înghesuit cele 160 de maşini nu a fost ales la întâmplare, ci chiar pe autostradă, "pentru a-i convinge pe clujeni ce oportunităţi le poate oferi autostrada", a declarat Sgârcitu.

×
Subiecte în articol: economic