x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BEI acordă finanțare de 7,5 milioane de euro pentru IMM-urile agricole

BEI acordă finanțare de 7,5 milioane de euro pentru IMM-urile agricole

19 Iul 2021   •   18:30
BEI acordă finanțare de 7,5 milioane de euro pentru IMM-urile agricole

Fermierii mici și mijlocii din România vor beneficia de acces îmbunătățit la finanțare datorită noilor fonduri acordate prin intermediul Agricover Credit IFN de către Banca Europeană de Investiții (BEI). Este vorba despre un acord de 15 milioane euro, din care o primă tranșă de 7,5 milioane de euro a fost accesată.

Finanțarea BEI este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

Agricover Credit IFN finanțează sectorul agricol colaborând cu mai mult de 15% dintre fermierii profesioniști din România. Agricover Credit IFN este o filială a Agricover Holding S.A., care oferă servicii financiare personalizate fermierilor printr-un model de afaceri integrat axat pe acoperirea nevoilor esențiale de afaceri ale fermierilor.

Această a doua tranșă de noi fonduri va permite Agricover Credit IFN să ofere sprijin pentru împrumuturi fermierilor mijlocii și mici, extinzându-și finanțarea pentru a facilita creșterea durabilă a agriculturii și a afacerilor agricole.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deținută de statele sale membre. Oferă finanțare pe termen lung pentru investiții solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.

Mediafax

×
Subiecte în articol: IMM fermieri bei