x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Beneficiile monitorizării prin GPS în Agricultură

Beneficiile monitorizării prin GPS în Agricultură

25 Noi 2022   •   18:23
Beneficiile monitorizării prin GPS în Agricultură

​​​​​​​Evoluția tehnologiei a reușit să producă evoluții spectaculoase inclusiv în domeniul agriculturii.

În cazul business-urilor care activează în acest domeniu, managament-ul flotelor implică, adesea, monitorizarea consumului de combustibil, timpul orelor de lucru, dar și coordonarea utilajelor pe suprafață agricolă.

Una dintre cele mai întâlnite probleme în industria agriculturii este aceea că suprafață agricolă nu are delimitări fizice, iar angajaților le este foarte greu să încadreze utilajele exact într-o anumită zonă. Astfel, un sistem de monitorizare GPS este absolut necesar. Acesta se folosește în agricultura de precizie sau altfel spus, agricultura prin satelit.

 

Având în vedere că utilajele agricole necesită o cantitate mare de combustibil, devin ținte sigure pentru hoți, dar și pentru unii angajați mai puțîn loiali. În linii mari, un sistem de monitorizare GPS pentru utilajele agricole oferă următoarele beneficii:

 

  • Localizarea exactă, monitorizarea și cantitatea clară a  recoltelor;
  • Delimitarea eficientă a parcelelor;
  • Obținerea unui raport detaliat a activității zilnice pentru fiecare utilaj agricol;
  • Măsurarea cu precizie a consumului de combustibil.

Alte avantaje ale monitorizării prin GPS care contribuie la dezvoltarea afacerii în domeniul agriculturii

 

Eficientizarea activităților agricole

Imediat după instalarea unui sistem de monitorizare prin GPS, vei observa că acesta reprezintă un real ajutor pentru stabilirea strategiei eficiente a activităților agricole. De asemenea, vei putea delimita cu ușurință zonele agricole și vei tine evidența sarcinilor realizate pe respectivele parcele. În felul acesta, poți realiza și o evaluare a productivității angajaților.

 

Măsurarea combustibilului

Consumul de carburant reprezintă o reala problema în domeniul agriculturii, iar identificarea unei soluții eficiente poate contribui considerabil la economisirea bugetului companiei. Pentru a măsură exact combustibilul, tot ce trebuie să faci este să montezi o sonda litrometrică în rezervorul utilajului. În felul acesta, poți monitoriza cu precizie nivelul combustibilului, dar și eventualele scurgeri sau furturi.

 

Prevenirea accidentării în rândul angajaților și pierderea echipamentelor

Monitorizarea îndeaproape a angajaților poate preveni inclusiv accidentele de munca. De asemenea, sistemul GPS contribuie la monitorizarea de la distanță a echipamentelor agricole în momentul în care se îndepărtează de locația stabilita.

 

Prelevarea probelor de sol

Știai că monitorizarea prin GPS te poate ajuta să afli detalii importante despre sol precum nivelul pH-ului, conținutul nutrițional și compoziția acestuia? Prin urmare, poți identifica rapid și eficient zonele de pământ care au nevoie de tratament suplimentar. Aceste informații te vor ajuta să identifici tipul de cultură potrivit pentru solul de care dispui, astfel încât să obții recolte pe măsură așteptărilor tale.

 

Iți dorești să beneficiezi de  toate avantajele pe care evoluția tehnologică le aduce în domeniul agriculturii? Montează sistemul de localizare GPS!

×