x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BERD a redus estimarea de creştere economică a României în 2009, de la 1% la o contracţie de 4%

BERD a redus estimarea de creştere economică a României în 2009, de la 1% la o contracţie de 4%

07 Mai 2009   •   00:00

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a revizuit în scădere estimarea privind creşterea economică a României în 2009, de la un avans de 1% la o contracţie de 4%, şi prognozează că Produsul Intern Brut (PIB) va urca anul viitor cu 0,4%, a anunţat, joi, instituţia financiară.



"Recesiunea a cuprins şi economiile din Europa de Sud-Est, dintre care multe încă mai înregistrau creşteri puternice în a doua parte a anului trecut. După o scădere mare a producţiei în trimestrul IV, se aşteaptă o contracţie în continuare a economiei româneşti în cursul acestui an, cu o scădere a producţiei totale de 4% comparativ cu 2008", potrivit unui comunicat al BERD.

În luna ianuarie, BERD a revizuit în scădere, pentru a doua oară în două luni, estimarea privind creşterea economică a României în 2009, de la 3% la 1%, arătând că decizia reflectă contextul economic internaţional şi reducerea accentuată a activităţii economice în ţările emergente.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic