x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR reduce dobânda de politică monetara cu 0,5 puncte, la 9,5%

BNR reduce dobânda de politică monetara cu 0,5 puncte, la 9,5%

06 Mai 2009   •   00:00

Consiliul de Administraţie al BNR a decis miercuri să reducă dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5% pe an, începând cu data de 7 mai, şi să menţină ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută, la 18% şi, respectiv, 40%."În şedinţa din 6 mai, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 9,5% pe an de la 10%, începând cu data de 7 mai 2009", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

De asemenea, CA al BNR a menţinut nivelul ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi al celei aplicabile celorlalte pasive în valută ale instituţiilor de credit.

Banca centrală a mai decis şi utilizarea activă a operaţiunilor de piaţă în vederea gestionării adecvate a lichidităţii din sistemul bancar.

La finele lunii martie, BNR a hotărât să reducă la zero rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută cu scadenţă reziduală mai mare de doi ani, începând cu perioada de aplicare 24 mai-23 iunie 2009.

CA al BNR a analizat şi aprobat, miercuri, Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 7 mai 2009.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic