x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR se opune Legii dării în plată

BNR se opune Legii dării în plată

de Daniela Ivan    |    14 Dec 2015   •   11:14
BNR se opune Legii dării în plată

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a anunţat că Banca Centrală i-a trimis președintelui Iohannis o scrisoare în care-i cere să nu promulge legea dării în plată.

Şefii Băncii Centrale au întocmit o situaţie a restanţelor la creditele ipotecare cu care speră să-l impresioneze pe președinte. Din totalul celor 14.500 de restanţieri cu credite ipotecare, numai 3.742 de persoane şi-au achiziţionat o casă, restul apar la creditele pentru dezvoltări imobiliare sau la creditele de consum garantate cu ipoteci pentru cumpărarea de terenuri, locuinţe, depozite colaterale etc.

Suma restantă totală la creditele cu garanţii ipotecare este de 3,9 miliarde de lei, din care numai 702 milioane de lei (18%) la creditele pentru achiziţia de locuinţe. Deci, BNR spune că doar 3.742 de persoane ar putea să-și predea cheile de la casă băncilor, ca să scape de datorii.

1.402 persoane au luat credite imobiliare în valoare totală de 1,7 miliarde de lei, adică 1,2 milioane de lei per credit, potrivit datelor furnizate de Banca Centrală
 

×
Subiecte în articol: bnr banca nationala a romaniei