x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR va lansa monede din aur și alamă cu tema Desăvârșirea Marii Uniri-Regina Maria

BNR va lansa monede din aur și alamă cu tema Desăvârșirea Marii Uniri-Regina Maria

21 Oct 2019   •   13:22
BNR va lansa monede din aur și alamă cu tema Desăvârșirea Marii Uniri-Regina Maria
Sursa foto: BNR

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, pe 28 octombrie, monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria.

Aversul monedei din aur îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '500 LEI', stema României şi anul de emisiune '2019'.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '50 BANI', stema României, anul de emisiune '2019' şi litera 'N' într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul reginei Maria şi inscripţia în arc de cerc ,,REGINA MARIA'.

Tirajele sunt de 500 de bucăţi pentru moneda din aur; 50.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare; 5.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie. Toate mondele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR. Punerea în circulaţie a monedelor se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 

Preţurile de vânzare sunt: 9.550,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 9,50 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bnr monede