x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc: Reabilitarea termică a blocurilor se face cu fonduri europene

Boc: Reabilitarea termică a blocurilor se face cu fonduri europene

16 Sep 2011   •   16:09

Guvernul va utiliza o parte importanta din fondurile UE pentru sustinerea programului de reabilitare termica a blocurilor si va solicita autoritatilor implicate ca facilitatile destinate proprietarilor care initiaza astfel de lucrari sa fie mai bine mediatizate, afirma premierul Boc.

"Guvernul are in intentie ca, in momentul in care va fi posibil sa realocam fonduri europene, sa dirijeze o parte importanta din fondurile europene pentru sustinerea acestui program de reabilitare termica a blocurilor de locuit. In momentul de fata avem la dispozitie garantii guvernamentale in valoare de 50 milioane euro si foarte putine au fost utilizate", a spus Boc, la finalul unei intalniri cu reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, prin intermediul caruia sunt acordate garantii in cadrul acestui program, potrivit Mediafax.

El a amintit ca proprietarii pot contracta credite pe cinci ani cu garantii de stat, la dobanzi subventionate, pentru programe de reabilitare termica si pot fi scutiti sapte ani de la plata impozitului pe locuinta, cu acordul consiliului local.

×