x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureştenii vor putea plăti cu cardul bancar transportul în comun.

Bucureştenii vor putea plăti cu cardul bancar transportul în comun.

de Daniela Ivan    |    23 Mai 2011   •   10:40

RATB, Metrorex si BRD au lansat au lansat cardul de debit contactless cu aplicatie de transport inclusa, care permite plata calatoriilor pe mijloacele de transport in comun ale RATB dar si la metrou. Initial serviciul va fi disponibil numai in Bucuresti dar ulterior se va extinde in Sibiu si Constanta.

Bucurestiul intra astfel in elita oraselor care folosesc noua tehnologie, dupa Londra, New-York, Singapore si Hong Kong. Totodata, turistii din intreaga lume care au un card contactless pot plati direct costul calatoriei la cititoarele din metrou sau din masinile RATB.

Cardurile multifunctionale vor putea fi incarcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafata sau pe toate liniile de transport in comunc. De asemenea, calatorii pot solicita portofelul electronic, care permite transportul si pe alte linii decat cele obisnuite, iar in cazul orasului Bucuresti si cu metroul sau liniile de autobuze catre aeroporturi.

Cardul contacless are si alte disfunctionalitati specifice unui card bancar standard, cum ar fi retragere de numerar, plati la comercianti, plati de facturi, plati pe internet, etc.

"Noua functionalitate reprezinta o dezvoltare a platformei tehnice care include cardurile Instant Pay sub forma de sticker si breloc si cardul Suporter, care permite atat personalizarea, cat si accesul pe stadionul echipei favorite direct cu cardul", se arata intr-un comunicat BRD.

BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contacless la nivelul intregii tari, la comercianti precum Carrefour, Mic.ro, KFC, Pizza Hut, IKEA sau Inmedio.

Totodata, BRD a emis circa 15.000 de dispozitive contractless sub forma de sticker sau breloc.

"Ne dorim ca intr-un orizont de timp cat mai scurt sa facem trecerea la carduri contactless. Este absurd sa spunem ca vom migra intr-un an de zile. Ne propunem sa facem migrarea pe termen scurt si mediu. Avem 2,2 milioane de carduri si va spun ca in Bucuresti exista 300.000-400.000 de clienti cu carduri. Se poate face migrarea la contactless intr-un an sau doi, in functie de dorinta clientilor", a declarat Dana Demetrian, directorul executiv al polului de administrare generala a retelei BRD.

Saptamana trecuta si BCR a lansat un card de debit contacless care poate fi utilizat pentru tranzactii uzuale la comerciati si bancomate, dar si pentru plata transportului in comun direct la aparatele de taxare electronica din mijloacele de transport din Bucuresti.

×