x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucurestiul a imprumutat 500 de milioane de euro

Bucurestiul a imprumutat 500 de milioane de euro

14 Iun 2005   •   00:00
Bucurestiul a imprumutat 500 de milioane de euro

Emisiunea de eurobonduri a Primariei Bucuresti, lansata la sfarsitul saptamanii trecute pe piata din Londra, a fost subscrisa integral la valoarea de 500 de milioane de euro, dobanda fiind stabilita la 4,277% pe an, a declarat primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Dobanda, care va fi platita de municipalitate, este cu un punct si jumatate mai redusa decat cea consemnata la ultima emisiune de euroobligatiuni a Romaniei, din urma cu doi ani, de 5,75% pe an. Titlurile au o maturitate de zece ani, iar emisiunea a fost intermediata de bancile de investitii ABN Amro si JP Morgan.

PROIECTE. Valoarea programata initial a emisiunii a fost de 120 de milioane de euro, fonduri necesare pentru finantarea unor proiecte de infrastructura cum ar fi parcarea de la Gara de Nord, pasajul de la Basarab, retele edilitare si refacerea strazilor marginase, modernizarea cailor de rulare a tramvaielor.

Dupa imbunatatirea ratingului acordat capitalei de catre agentia de evaluare Standard & Poor’s cu o treapta la "BB plus", la finele lunii mai reprezentantii municipalitatii au anuntat ca vor majora imprumutul pana la limita maxima avizata de Ministerul Finantelor Publice, de jumatate de miliard de euro.

Pe langa proiectele deja stabilite, Primaria mai are in vedere alocarea de fonduri pentru o serie de investitii pentru care a pierdut posibilitatea finantarii de catre Banca Europeana de Investitii, cum ar fi achizitia de mijloace de transport in comun (autobuze si tramvaie), reabilitarea strazilor si a infrastructurii de distributie a societatii de termoficare RADET.

×
Subiecte în articol: economic