x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incredibil. Sunt bugetari care primesc spor la salariu pentru că scrisul la calculator oboseşte degetele

Incredibil. Sunt bugetari care primesc spor la salariu pentru că scrisul la calculator oboseşte degetele

de Vali Deaconescu    |    09 Dec 2022   •   18:14
Incredibil. Sunt bugetari care primesc spor la salariu pentru că scrisul la calculator oboseşte degetele
Sursa foto: Unsplash.com

Angajații DSP Bacău primesc un spor de 12% la salariu pentru că scrisul la calculator solicită articulațiile şi oboseşte degetele. Sporul se acordă și angajaților din instituţie, dar şi din altele din judeţ.

„Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii”, se menționează în buletinul de analiză.Medicii care au întocmit raportul de analiză cred că până și susținerea audiențelor reprezintă un risc de îmbolnăvire și îi îndreptățește pe colegii lor să primească spor de condiții vătămătoare.

„Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți)”, au stabilit reprezentanții DSP Bacău.

Potrivit Antena 3 și poliţia locala primeşte sporul după ce DSP a dat justificarea revoltătoare. Au făcut o evaluare la Poliția locală și au constatat că agenții fac febră musculară la degete din cauza tastaturii.

Prefectul județului, Lucian Bogdănel, a cerut o listă cu toate instituțiile care beneficiază de astfel de sporuri aberante.

"Problema este modul în care se certifică condițiile vătămătoare care declanșează acordarea acestor sporuri. Refuz să cred că tastatura unui calculator sau ecranul unui laptop sunt de natură să pericliteze sănătatea unui funcționar public", a spus acesta, la Antena 3 CNN.

 

Spor de degete obosite, acordat la Bacău. Cine ia 12,5% în plus la leafă pentru că lucrează pe computer

 

×
Subiecte în articol: DSP Bacău spor la salariu