x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bulgargaz a vândut României circa 37.600 MWh de gaze naturale

Bulgargaz a vândut României circa 37.600 MWh de gaze naturale

07 Feb 2022   •   10:24
Bulgargaz a vândut României circa 37.600 MWh de gaze naturale

Societatea de gaze Bulgargaz a încheiat 18 tranzacții cu România, în urma cărora a vândut în total de 37.600 MWh de gaze naturale, anunță ministrul Energiei, Alexander Nikolov. El a dezmințit astfel informațiile potrivit cărora furnitozul din țara vecină ar fi trimis în România circa 60.000 MWh de gaze naturale, scrie BTA. 

"În acest moment concret şi în contextul unei situaţii internaţionale complexe, la reuniunea noastră de la Baku şi chiar înainte de debutul negocierii cu Gazprom Export pentru renegocierea termenilor contractelor pe termen lung, consider că astfel de acuzaţii venite din partea unor foşti miniştri ai Energiei, vicepremieri şi alte persoane politice, nu sunt nimic altceva decât un atac coordonat împotriva intereselor naţionale ale Bulgariei", a spus Nikolov.

Controversele vin în contextul în care Bulgargaz are un nou management iar învinuirile vin din partea fostului ministru al Energiei, Rumen Ovcharov, care spune că tranzacţiile încheiate de Bulgargaz ar fi fost în detrimentul interesului public.

Nikolov spune că Bulgargaz trebuie să mențină o situație echilibrată iar vânzările de gaze naturale pe piaţa liberă sunt normale.

×
Subiecte în articol: bulgargaz