x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa scade pentru a treia şedinţă consecutivă

Bursa scade pentru a treia şedinţă consecutivă

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   00:20
Bursa scade pentru a treia şedinţă consecutivă

Bursa scade joi pentru a treia şedinţă consecutivă. Nuclearelectrica pierde 3,6%, Banca Transilvania 1,6% şi OMV Petrom 1%. Acţiunile Hidroelectrica, o treime din lichiditate, cresc cu 0,3%, relatează Ziarul Financiar.

Joi, 25 ianuarie 2024, Bursa de Valori Bucureşti s-a depreciat cu 0,63% prin indicele principal BET, într-o şedinţă în care doar BETAeRO şi BET-FI au înregistrat creşteri, respectiv 0,3% şi 0,38%.

Evoluţiile vin după o zi liberă la BVB. Anterior, BET a intrat în teritoriu negativ în 2024, tras în jos de scăderile înregistrate de Hidroelectrica (H2O), care s-au extins şi către alţi emitenţi din structura benchmark-ului.

Cu dinamica de astăzi, a treia sesiune consecutivă pe pierdere, BET este pe minus cu 1,5% de la începutul anului încoace. Din ultimele zece şedinţe, indicele s-a depreciat în şase dintre ele.

Lichiditatea segmentului de acţiuni a scăzut cu 72,1%, de la 274,9 milioane de lei ieri la 76,6 milioane de lei. Din totalul de joi, acţiunile H2O au reprezentat peste o treime, adică 26,6 milioane de lei.

Scăderi notabile au fost consemnate de Nuclearelectrica (-3,6%), Banca Transilvania (-1,6%), OMV Petrom (-1%), TeraPlast (-1%), Aquila Part Prod (-0,9%), Bursa de Valori Bucureşti (0,9%) şi Electrica (-0,9%). La polul opus se remarcă One United Properties (1,5%), Transgaz (1%) şi Conpet (0,5%).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bursa scadere