x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursele internaționale afectate de pandemie. BVB în scădere

Bursele internaționale afectate de pandemie. BVB în scădere

30 Oct 2020   •   11:54
Bursele internaționale afectate de pandemie. BVB în scădere

Bursa de Valori București (BVB) se află, în prezent, pe un trend descendent din cauza răspândirii infecției cu COVID-19. Și marile piețe bursiere din lume manifestă același declin, după cum arată Raportul Tendințe și riscuri pe piețele financiare locale și internaționale, al ASF.

"Fenomenul este în strânsă corelaţie cu noile măsuri de restricţie la nivel global, dar şi cu numărul crescut de cazuri COVID-19.

Finalul lunii octombrie aduce scăderi pe marile pieţe bursiere la nivel global, pe fondul îngrijorărilor privind al doilea val al pandemiei COVID-19, cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată de bursele din America şi Europa. În prezent, volatilităţile indicilor Bursei de Valori Bucureşti s-au redus, iar regimul rămâne deocamdată unul mediu spre scăzut.

Relaţia dintre evoluţia indicelui BET şi numărul de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, din SUA şi Italia, este una indirectă, astfel, creşterea numărului de îmbolnăviri din cele două ţări a determinat o scădere a indicelui local, iar revenirea acestuia s-a produs pe măsură ce s-a înregistrat o scădere a numărului de noi cazuri", arată documentul.

Indicii locali au avut evoluţii negative pe termen foarte scurt, cu excepţia indicelui BET-BK (0,24%). Cea mai semnificativă scădere a fost înregistrată de indicele BET-TR (-0,92%).

Bursa din România este influențată de celelalte piețe de capital din regiune, respectiv Ungaria, Polonia și Austria.

 

×
Subiecte în articol: bvb bursa piata de capital