x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO - 25 august 2004

BUSINESS/INFO - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00
ROVER CHINEZESC. Shanghai Automotive Industry Corp. (SAIC), cel mai mare producator de automobile din China, vrea sa cumpere firma britanica privata MG Rover. SAIC intentioneaza ca, pe termen lung, sa preia controlul total al MG Rover, ceea ce ar constitui unul din cazurile rare in care un producator dintr-o economie aflata in dezvoltare sa preia o companie occidentala. MG Rover se straduieste sa revina pe linia de plutire, dupa ce a fost vandut, cu patru ani in urma, de compania germana BMW AG pentru suma simbolica de 10 lire sterline grupului britanic privat Phoenix Venture Holdings Ltd.

SANITARELE BAT CERAMICELE. Consumul de obiecte sanitare ceramice a crescut cu peste 8% in perioda 2001-2003, iar cel al placilor ceramice pentru pereti si pardoseli, cu peste 20%, arata un comunicat al MEC. Peste 80% din obiectele sanitare utilizate provin din productia interna si numai 60% din consumul placilor ceramice pentru pereti si pardoseli provine din productia interna. Situatia la export reflecta si mai bine gradul de competitivitate al acestor produse. La obiectele sanitare exportul reprezinta circa 70% din productie, cea mai mare cantitate fiind pentru tarile UE, iar la placile ceramice acesta reprezinta numai 2% din productie.

AUTORIZATII ONLINE. Peste un sfert de milion de autorizatii de transport international de marfa au fost distribuite prin www.autorizatiiauto.ro, de la inceputul anului. "Cele mai cautate destinatii de catre cei peste 1.860 de transportatori care utilizeaza sistemul au fost Germania, Italia si Ungaria", a declarat Adriana Ticau, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Cea mai solicitata destinatie este Germania, pentru care au fost eliberate, de la inceputul anului, 51.124 de autorizatii, urmata de Ungaria cu 40.415 autorizatii si Italia - 22.240 autorizatii. In luna iulie au fost distribuite 31.491 de autorizatii auto, din totalul de 256.130 eliberate de la inceputul anului. Ieri a fost ultima zi in care transportatorii inregistrati pe www.autorizatiiauto.ro au putut selecta rutele de iesire din tara pentru luna septembrie, in functie de contractele pe care le deruleaza.

×
Subiecte în articol: economic